Kulturni dnevnik

Poznati muzičar i autor Rambo Amadeus održao je koncert u Kombank dvorani. Rambo Amadeus i njegov bend kroz svoje muziciranje vešto kombinuju džez, fank, etno i rok, praveći jedinstvenu muzičku fuziju.

Izložba skulptura i reljefa Olge Jančić predstavlja izbor najznačajnijih dela iz bogate zbirke koja je predata na staranje Kući legata 2017. godine i broji ukupno 83 dela nastala između 1945. i 1992. godine.

Roman Kazua Išigura Ne daj mi nikada da odem doživeo je novo izdanje. Tema ovog romana je veoma snažna, opominjuća i aktuelna, na prvi pogled uznemirujuća, ali duboko emotivna.
Na otvaranju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks 7. maja biće premijerno prikazan debitanstki film Đorđa Markovića Poslednja avantura Kaktus Bate.

Upoznajte Skota Hejstingsa. Plesača iz balske dvorane. Budućeg šampiona. Buntovnika. Junaka mjuzikla Plesom do ljubavi, kojim je reditelj Baz Lurman osvojio londonski Vest End.

Jedna od najvećih izložbi godine. Tako se se u medijima najavljivala izložba Ogista Rodena u Britanskom muzeju u Londonu.

Bend E-Play objavio je album Sloboda, koji se već smatra njihovim najozbiljnijim poduhvatom do sada. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Maja Cvetković, pevačica i basistkinja benda.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Jovana Filipović 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]