Ovo je Srbija

Ima li gužvi na putevima u Srbiji i graničnim prelazima, proveravaju reporteri iz Leskovca, Čačka i Subotice.

Prema procenama, Vrnjačka Banja je ovih dana ugostila oko 15 hiljada turista iz zemlje i sveta. U najpopularnijem banjskom mestu u Srbiji organizovani su sajmovi, pozorišne predstave, koncerti i drugi programi. O tome izveštava Ratko Bečki.

Mesec dana nakon poplava na Savi kod Šapca sanirana su oštećenja, pa ljubitelji prirode praznik provode na obali reke. Sa njima je Tanja Dimitrić Mijailović iz šabačkog dopsiništva.

U toku je rekonstrukcija Kulturnog centra u Vlasotincu. Na gradilištu su i đaci arhitektonskog smera, što je deo praktične nastave za buduće neimare. U rekonstrukciju na koju se čekalo šest decenija biće uloženo oko pedeset miliona dinara. Izveštava Svetlana Panić Conić.

U takozvanoj četvrtoj mini-Jugoslaviji kod Subotice, jugonostalgičari će obeležiti stogodišnjicu nastanka Kraljevine SHS. Uz spomenik Titu, biće otkrivene i biste Aleksandra Prvog Karađorđevića i vojvode Živojina Mišića. Više u priči Tonija Bedalova.

 Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije:  Dane Ilić i Ljiljana Ivanović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]