Kulturni dnevnik

Svečana premijera filma ''Izvan granica realnosti'', sa Milošem Bikovićem i Antoniom Banderasom u glavnim ulogama, obeležiće 2. maj. Na crveni tepih Kombank dvorane stižu glumac Miloš Biković i reditelj Aleksandar Boguslavski, a ova filmska avantura, sa elementima mistike, romanse i trilera, od sutra je na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Gost Kulturnog dnevnika je dr Miloš Ković, priređivač knjige ''Gavrilo Princip - dokumenti i sećanja'' u izdanju RTS Izdavaštva i IK Prometej. Jednu od prvih akcionih heroina u svetu, stvorio je Nikola Navojev još 1936. godine. Reč je o Tarcaneti, ženskoj verziji Tarzana. Govorimo o naporu strip autora, da žene u stripu, uprkos otporu velikih kompanija, od sporednih junakinja pretvore u ličnosti složenijih psiholoških profila i da li ženski likovi pariraju muškim akcionim junacima. U rubrici ''Reč kritike'' fokus je na predstavama ''Banović Strahinja'' u režiji Nebojše Bradića, koprodukcija prištinskog Narodnog pozorišta i Šabačkog pozorišta i ''Klošmerl'' u režiji Kokana Mladenovića, Beogradskog dramskog pozorišta. U Kulturnom dnevniku i o koncertu rok i bluz pevačice Bet Hart, kao i izložbi dela Ogista Rodena u Britanskom muzeju u Londonu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari,dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednik: Snežana Stamenković Jojić
realizator: Sanja Redžić
montažer: Jovana Filipović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]