Kulturni dnevnik

Gost je rediteljka i osnivač Dah teatra Dijana Milošević. Povod je knjiga "Dah Theatre A Source Book", Denisa Barneta koja je nedavno objavljena u Americi. To je prva knjiga u potpunosti posvećena Dah Teatru iz Beograda za koju je predgovor napisao čuveni reditelj Euđenio Barba.

Majska izložba grafike otvorena je u Galeriji Grafičkog kolektiva, u isto vreme dodeljena je nagrada "Veliki pečat". Majska izložba grafike beogradskog kruga postoji skoro sedam decenija i poznata je kao jedna od najstarijih i najvažnijih godišnjih izložbi koje se održavaju kontinuirano. Da  li je to poslednja izložba u ovom prostoru?

U Domu omladine predstavljen je prvi broj magazina "Moderna vremena" koji se, po rečima uredništva obraća radoznalom čitaocu zasićenom medijskom površnošću, digitalnom bukom i ideološkom isključivošću, a koji traži spore, "dugočitajuće" eseje kao autentična svedočanstva o ovom vremenu.

Nakon izložbe slika Ljubodraga Jankovića Jaleta u Paviljonu Cvijeta Zuzorić otvoren je u Galeriji ULUS drugi deo retrospektive koju čini oko 50 crteža. Publika tako ima priliku da upozna opus ovog značajnog umetnika druge polovine 20. veka. Sva izložena dela su pozajmljena iz muzeja, državnih institucija i privatnih kolekcija.

U toku je Deveti "Beogradski tango susret", Internacionalni festival argentinskog tanga. Pored učešća na plesnim radionicama, koje vode najpoznatiji argentinski tango plesači, učesnici  su u prilici da plešu i danju i noću na velikim milongama. Naša ekipa je bila na ovom događaju.

U Hong Kongu, koji je postao meka za kolekcionare iz celog sveta aukcijska kuća Sotbi organizovala je najavu aukcije Modiljanijeve slike Ležeći akt, koji će s obzirom na interesovanje dostići cenu od 150 miliona dolara. Aukcija je zakazana za 14. maj u Njujorku, a ljubiteljima umetnosti biće ponuđena na prodaju i još neka dela impresionista i predstavnika moderne umetnosti.

urednik: Olivera Milošević
realizator: Sanja Redžić
montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar