Kulturni dnevnik

U Skupštini grada održana je prva konferenciju za medije povodom Svetskog kongresa Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja (IFTR), koji će se prvi put održati u Beogradu od 9. do 13. jula 2018. Tema ovogodišnjeg Svetskog kongresa je "Pozorište i Migracija - pozorište, nacija i identitet između migracija i nekretanja".

Samostalnom izložbom "Mesta sećanja" Vesne Pavlović biće otvorena nova beogradska galerija "Laufer". Vesna Pavlović ima veliku izlagačku praksu iza sebe, uključujući samostalne izložbe u Vašingtonu, Nešvilu, Sakramentru, kao i brojne grupne izložbe širom sveta.

Posle 26 godina Miloš Šobajić ponovo izlaže u Novom Sadu. Reprezentativna postavka njegovih slika i instalacija, pod nazivom "Bežanje i gušenje" otvorena je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Beogradska premijera igrano dokumentarnog filma "Tihi kutak Hristov" reditelja Radisava Jevrića biće održana večeras u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu. Svetska premijera filma bila je u Čikagu, a glavne uloge tumače Radivoje Bukvić, Nebojša Glogovac, Sloboda Mićalović.

U Londonu je izložena umetnička instalacija britanskog umetnika Majkla Pinskog koja na originalan način ukazuje na zagađenje životne sredine i načine borbe protiv ovog problema savremenog društva.

Gost Kulturnog dnevnika je Igor Stanojević, selektor 11. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]