S Tamarom u akciji

Deveta akcija pete TV sezone, Žagubica

Lidija Đurić i Elvis Radulović iz Žagubice, zajedno imaju petoro dece: devojčice Marinu, Anđelu, Ljubicu, Dariju i dečaka Aleksandra, koji je njeno dete iz prethodne veze. Sedmočlana porodica živi složno a posebno su prisni Elvis i Aleksandar, koga je očuh prihvatio kao rođenog sina.

Porodica živi u kući Lidijinih roditelja, koja je podignuta sredinom prošlog veka i od tada nije renovirana... Elvis je godinama radio u inostranstvu i tako su sakupili novac da naprave dva mokra čvora u kući, za kuhinju i kupatilo. U kuhinji imaju samo lavabo a u kupatilu imaju samo toaletnu šolju ali ne i kadu.

Bez obzira da stambene probleme, Radulovići su vredni, pozitivni, veseli i voljeni u njihovom kraju. Gaje sitne životinje o kojima se najčešće brinu deca. Majka vodi računa o deci i domaćinstvu a otac porodice tokom čitave godine nadniči. Primaju i socijalnu pomoć, što im omogućava da sva deca redovno pohađaju školu.

Dolazak Tamare Grujić i tima serijala "S Tamarom u akciji" je izuzetno obradovao sve članove ove velike porodice. U zajedničkoj akciji sa Javno-komunalnim preduzećem iz Žagubice, Tamarini majstori su maksimalno renovirali kuću Radulovića. Saniran je krov, prošireno kupatilo a arhitekta Aleksandar Popović osmislio je efikasniji raspored prostorija u kući. Vredni i efikasni radnici lokalnog Javno-komunalnog preduzeća detaljno su očistili dvorište i napravili novu šupu.

Žagubica je najčistija opština u Srbiji ali to nije jedini zanimljiv podatak koji je o ovom kraju malo poznat - ima još toliko toga lepog, nesvakidašnjeg i zanimljivog!

Tamara Grujić je tokom građevinskih radova na kući porodice Radulović-Đurić pokušala da dočara najviše što se moglo postići za vreme kratkog boravka u delu istočne Srbije. Šetajući po vlaškim i srpskim selima, koja su smeštena između Homoljskih planina, meštani su Tamari i porodici predstavljali običaje, manifestacije i muziku. Videćete i Gornjačku klisuru, gde su smešteni manastiri Blagoveštanje i Gornjak kao i Beljanicu - najlepšu homoljsku planinu. Saznaćete i zašto upravo sa Homolja treba nabavljati med i proizvode od šumskog voća, zatim po čemu je čuveno "homoljsko jagnje" kao i ovčiji i koziji sir...

Deveta epizoda pete sezone TV serijala i humanitarnog projekta "S Tamarom u akciji", na programu je u petak 11. maja u 21 sat, na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar