Kulturni dnevnik

Gošća je kostimografkinja Angelina Atlagić povodom nedavne premijere baleta "Romeo i Julija" u Berlinu za koji je kreirala kostime.

U godini jubileja Fakulteta primenjenih umetnosti i proslave 70 godina postojanja, otvorena je izložba "Forma, primena, umetnost" u Muzeju grada Beograda u Resavskoj ulici. Izložba prikazuje dela 99 autora, predstavnika svih umetničkih i naučnih disciplina ove značajne obrazovne i umetničke ustanove.

Povodom nagrade Londonskog sajma knjiga i Udruženja izdavača Velike Britanije u Narodnoj biblioteci je predstavljena edicija Geopoetike Srpska proza u prevodu.

"Suština milosrđa - razmišljanja o Šekspiru'' naslov je knjige Pitera Bruka koja je nedavno objavljena na našem jeziku. Ova zbirka eseja u kojima Bruk odmereno i duhovito razmišlja o Šekspiru dragoceno su štivo jednog od najznačajnijih pozorišnih reditelja.

"Spajajući Istok i Zapad" naziv je zbornika najreprezentativnijih radova iz obimnog i raznovrsnog dela prof. dr Predraga Simića koji je predstavljen u Biblioteci grada Beograda.

Drugi dan Sedmog beogradskog Šopen festa obeležio je koncert Eugena Inđića koji je u Kolarčevoj zadužbini izveo Pijanistički resital.

Filmom iranskog reditelja i dvostrukog oskrovca Asgara Farhadija "Svi znaju" sa Havijerom Bardenom i Penelope Kruz u glavnim ulogama otvoren je 71. Kanski festival. Tim povodom se iz Kana se za Kulturni dnevnik javlja naša Sandra Perović.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]