Ovo je Srbija

Poslednjih dana, zbog radova na magistralnom putu od Čačka ka Užicu učestali su zastoji pa se, povremeno, za saobraćaj koristi samo jedna traka. Do kada će radovi trajati i kada se očekuje normalizacija saobraćaja proverava Slađana Miletić iz čačanskog dopisništva.

Novosadsko preduzeće "Promist" prošle godine kupilo je Industriju stakla u Pančevu i već nekoliko meseci nekadašnju fabriku koristi za skladištenje veštačkog đubriva. Građani su uznemireni jer se skladište, nalazi pored samog naselja Strelište - na samo tri kilometra od centra grada. Više u priči Gorana Jovičića.

Počinje upis u vrtiće i predškolske ustanove u Srbiji. U većini gradova interesovanje je veće od smeštajnih kapaciteta, pa lokalne samouprave, na različite načine, nastoje da reše problem. Da li će biti dovoljno mesta za mališane u Loznici i Prokuplju, proveravaju Slavica Džinović i Nevena Stojanović.

Na Svetski dan ptica i drveća, iz Ovčarsko-kablarske klisure, o jedinstvenom staništu više od dvadeset vrsta zaštićenih divljih orhideja, izveštava Silvija Pašajlić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Vesna Manojlović
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]