RTS ordinacija

U poslednjoj emisiji druge sezone serijala RTS ordinacija biće reči o glaukomu, zatim će biti razrešne zablude o opsesivno-kompulsivnim poremećajima, a videćete i šta je termovizijski skener. Poslednja tema biće ishrana beba u prvoj godini života.

Na početku emisije će pevačica Neda Ukraden otkriti kako je saznala da ima glaukom, a dr Zora Ignjatović, oftalmolog, objasniće zašto je opasan visok očni pritisak, ko i kada ga može dobiti, kako se leči i daće gledaocima mnoge korisne savete o glaukomu.

Istine i zablude o opsesivno-kompulsivnim poremećajima razjasniće psihijatar dr Ivana Stašević Karličić. Ona će govoriti o tome da li neko ima poremećaj ako redovno proverava rernu i peglu kada izlazi iz kuće, ako sto puta dnevno pere ruke, ako drži stvari uvek na isti specifičan način i slično.

U Ordinaciji će dr Vladimir Sinicki, radiolog, pokazati čemu služi i kako se koristi takozvani termovizijski skener. Posebnim uređajem meri se toplota svakog dela tela i na osnovu toga se može utvrditi stanje svakog organa.

U bloku Hrana kao lek, dr Goran Mitrović, pedijatar iz Instituta za majku i dete, govoriće o tome kada bi bebama trebalo nuditi vodu, kako se bira adaptirano mleko i kada se počinje sa čvrstom hranom.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar
RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]