RTS ordinacija

U poslednjoj emisiji druge sezone serijala RTS ordinacija biće reči o glaukomu, zatim će biti razrešne zablude o opsesivno-kompulsivnim poremećajima, a videćete i šta je termovizijski skener. Poslednja tema biće ishrana beba u prvoj godini života.

Na početku emisije će pevačica Neda Ukraden otkriti kako je saznala da ima glaukom, a dr Zora Ignjatović, oftalmolog, objasniće zašto je opasan visok očni pritisak, ko i kada ga može dobiti, kako se leči i daće gledaocima mnoge korisne savete o glaukomu.

Istine i zablude o opsesivno-kompulsivnim poremećajima razjasniće psihijatar dr Ivana Stašević Karličić. Ona će govoriti o tome da li neko ima poremećaj ako redovno proverava rernu i peglu kada izlazi iz kuće, ako sto puta dnevno pere ruke, ako drži stvari uvek na isti specifičan način i slično.

U Ordinaciji će dr Vladimir Sinicki, radiolog, pokazati čemu služi i kako se koristi takozvani termovizijski skener. Posebnim uređajem meri se toplota svakog dela tela i na osnovu toga se može utvrditi stanje svakog organa.

U bloku Hrana kao lek, dr Goran Mitrović, pedijatar iz Instituta za majku i dete, govoriće o tome kada bi bebama trebalo nuditi vodu, kako se bira adaptirano mleko i kada se počinje sa čvrstom hranom.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar
RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

"RTS ordinacija" je izborila poziciju jedinstvenog, uvek aktuelnog i pouzdanog TV informatora o zdravlju, koji "iz prve ruke" nudi mišljenja najrelevantnijih stručnjaka ali i brojne korisne, primenljive informacije i savete, koje ne možete naći nigde drugde. [ detaljnije ]