Kulturni dnevnik

11. Beldoks festival ugostio je austrijsku rediteljku Rut Bekerman, autorku ostvarenja "Valdhajmov valcer", najboljeg dugometražnog dokumentarnog filma na Berlinalu. Gost Festivala i Kulturnog dnevnika je slovenački autor Vlado Škafar, čiji će filmovi biti prikazani u okviru programa Retrospektiva. Vlado Škafar je jedan od osnivača Slovenačke kinoteke i Filmskog festivala u Izoli.

U Beogradu počinje 13. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture. U Novom Pazaru se održava 54. Festival profesionalnih pozorišta Srbije. U SANU je predstavljen zbornik "Umetničko nasleđe srpskog naroda na Kosovu i Metohiji". Vlada Divljan danas bi napunio 60 godina. Njemu u čast, muzičari, prijatelji i saradnici sa prostora bivše Jugoslavije nastupaju u Centru Sava. U bečkom Narodnom pozorištu premijerno je izvedena predstava "Lazarus" u režiji Miloša Lolića. U Rimu, Mocartovog "Don Đovanija", zajedno pripremaju muzičari Filharmonije mladih "Borislav Pašćan" i muzičari Omladinskog orkestra Rimske opere.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Snežana Stamenković Jojić
Realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]