Kulturni dnevnik

Tokom maja u nekoliko galerijskih i javnih prostora pod sloganom "Od communis do komunikacija" održava se 13. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture BINA. Gost Kulturnog dnevnika Jelena Ivanović Vojvodić arhitekta, član autorskog tima BINE .

U Beogradskoj filharmoniji na koncertu iz tematskog ciklusa Voda na programu čuvena dela Čajkovskog, odlomci iz Labudovog jezera, i Okeanide Sibelijusa. Dirigent - Uroš Lajovic. Aktuelni Beldoks je prilika da vidimo i novitete domaće dokumentaristike. U okviru srpskog takmičarskog programa na 11. Beldoksu narednih dana biće prikazana dva ostvarenja koja za temu imaju skorašnja dešavanja u vezi sa sedmom umetnošću kod nas. Jedan je "Čarobnjak iz Mutnja" Branka Lazića, a drugi "Okupirani bioskop" Senke Domanović, koji će i zatvoriti festival. Vodimo vas i na drugi Tras - Festival stripa koji se održava u Centru za kulturu "Vlada Divljan". U Galeriji Artget zanimljiva fotografska priča "1 na 1", pet kustosa odabralo je pet umetnika. Autori ističu da je u osnovi ovog izložbenog kustoskog projekta igra. Jedan od najkreativnijih psihoanalitičara današnjice, najispirativniji mislilac u čitavoj oblasti psihoanalize Salman Ahtar ekskluzivno govori za Kulturni dnevnik. Kultuni dnevnik vas vodi na 71. Kanski filmski festival i na reviju kuće Šanel, koja se odigrala na velikom kruzeru.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica Maja Tucaković
Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar