Kuhinja moga kraja

U šestoj epizodi četvrte sezone emisije "Kuhinja moga kraja" upoznaćemo Dragicu Stepanović. Na obroncima Medvednika, blizu Valjeva, u selu Suvodanje Dragica dočekuje svoje drugarice.

Ovo selo neobičnog imena, poznato je kao rodno mesto kneza Ilije Birčanina, a pažnju privlači i takozvanim energetskim poljima koja su danas prava turistička atrakcija. Dragica i njen suprug Branko gaje stoku, sade voće i povrće a domaćica je posebno ponosna na lekovite trave koje pasionirano sakuplja i proučava. Pravi meleme, sokove, čajeve i začine, diči se titulom "Žena zmaj", okrenuta je prirodi pa joj je i kuhinja takva. Specijalitet njenog kraja je jareće pečenje.

Svaka emisija ima u fokusu jednu od žena, njeno domaćinstvo, način njenog života, proizvode koji se na njenoj farmi gaje... U takmičarskom delu programa, za svako od tri jela koje priprema (predjelo, glavno jelo, desert), domaćicu ocenjuju njene gošće. Na kraju serijala, domaćica koja je osvojila najviše poena biva proglašena pobednicom serijala i dobija novčanu nagradu od 100 000 din. Učesnice ovog programa su kako žene koje ceo život žive na selu, tako i one koje su rešile da gradski život zamene za selo, a takvih je svakog dana sve više.

Sve recepte iz emisije možete pronaći na zvaničnoj Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/kuhinjamogakraja/?fref=ts

broj komentara 0 pošalji komentar