Oko magazin: Dogodine u Jerusalimu

Veliki dan za Izrael ili dan katastrofe? I da li će se sledeći Eurosong održati u Tel Avivu ili u Jerusalimu?

Veliki dani za Izrael, da parafraziramo Donalda Trampa. Od subote uveče kada su pobedili na Eurosongu u Lisabonu do ponedeljka kada su Džarad Kušner i njegova supruga Ivanka Tramp ipak otvorili američku ambasadu u Jerusalimu. Dan kada je stvorena država Izrael Palestinci obeležavaju kao Dan katastrofe a ove godine zbog svega ovoga i videli smo katastrofu, nove sukobe u pojasu Gaze koji su već odneli na desetine života. Šta se upravo dešava a šta će da bude dogodine u Jerusalimu?

Kada ulicima Beograda prošeta prava vučica mnogi pomisle da je pobegla iz zoološkog vrta. Ipak, još od čuvene šimpanze Samija nije bilo spektakularnih bežanja iz Vrta dobre nade. Niko ne zna odakle se pojavila vučica koja je sada u zoološkom vrtu ali o njoj i drugim divljim životinjama brine veterinar Jožef Ezveđ. Ono što je Jožef u Zoo Vrtu, to je Stanko Minić na selu a Budimir Grubić u gradu. 24 sata sa veterinarima na terenu provela je ekipa Oko magazina.

Posle priče u kojoj smo videli kako ljudi pomažu životinjama gledamo kako životinje pomažu ljudima. Delfinska terapija preporučuje se deci i ljudima koji boluju od depresije, straha, daunovog sindroma i svih poremećaja u ponašanju. Za lečenje uz pomoć delfina ne mora se više putovati na Karibe ili u Španiju sada je to moguće i nešto bliže, u Turskoj. Posetili smo delfinarijum u Bodrumu.

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]