Ovo je Srbija

Zbog čega nema zainteresovanih za rad u "Vršačkim vinogradima" i kako u toj kompaniji nastoje da reše problem manjka radne snage, proverava Maša Ivkov.

U toku su radovi na rekonstrukciji gradskih ulica i zameni kanalizacione i toplovodne infrastrukture u Požarevcu. Radi se i u Opštini Aranđelovac. Izveštavaju Aleksandra Marković i Zorica Kovačević.

Dan sećanja na žene žrtve nasilja obeležava se u Srbiji 18. maja. Tim povodom u nekoliko gradova biće organizovane tribine i performansi sa željom da se javnosti skrene pažnja na ovaj problem. Više u izveštajima iz Leskovca i Kragujevca. 

I ove godine, širom zemlje, održava se manifestacija "European Quadrille Dance Festival" ili Maturantski ples. Maturanti će, na gradskim trgovima, plesati uz muziku Johana Štrausa "Slepi miš". Slikom vas vodimo u Zrenjanin, Užice, Pirot, Šabac i druga mesta. 

U Narodnom muzeju u Kruševcu, u saradnji sa Muzejom Jugoslavije biće otvorena izložba poklona koje je Josip Broz Tito dobijao od vladara iz celog sveta, prilikom zvaničnih poseta. Izabrani predmeti datiraju od 17. veka pre nove ere do polovine 20. veka.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije:  Dane Ilić i Vesna Manojlović 
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar