Kulturni dnevnik

63. Sterijino pozorje svečano će biti otvoreno 26. maja. U konkurenciji za Sterijine nagrade je devet pozorišnih predstava. O Selekciji nacionalne drame i selekciji Krugovi, o kriterijumima i očekivanjima, govori gost Kulturnog dnevnika Boško Milin, selektor 63. Sterijinog pozorja.

Kulturni dnevnik najavljuje 15. Noć muzeja i proverava kako su se muzeji i druge institucije pripremili ali i istražuje kakvi su efekti ovakvih kulturnih manifestacija. Govorimo o knjižari "Geca Kon" koja je svojevrstan književni muzej. Ekipa Kulturnog dnevnika je i na koncertu Festivala Ring, ring. U rubrici Mi u svetu - priča o saradnji mladih muzičara iz Filharmonije mladih "Borislav Pašćan" i Omladinskog orkestra Rimske opere.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednik Snežana Stamenković Jojić
realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar