Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je književnica Mirjana Mitrović dobitnica nagrade Biljana Jovanović za 2017. za roman „Helena ili o nemiru“

Povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti, u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka održana je promocija knjige "Pre/oblikujući kulturne politike: podsticanje kreativnosti u cilju razvoja".

U Kolarčevoj zadužbini održan je koncert u okviru ciklusa Umetnik-urednik u gostima. U dovostrukoj ulozi izvođača i urednika bio je naš renomirani pijanista Vladimir Milošević.

A u Centru Sava koncert je održao Barcelona Gipsy Balkan orchestar. Ansambl  izvodi muziku različitih kultura - Balkana, Aškenazi i sefardskih Jevreja, Roma, Otomana i Arapa.

Minhensko skriveno umetničko blago - Hitlerov trgovac i njegovo tajno nasleđe knjiga je Ketrin Hikli u kojoj se ukazuje na organizovanje posebnih institucija u Nemačkoj, koja i dalje priznaje da snosi nacionalnu odgovornost za počinjene nacističke zločine, uključujući i pljačkanje umetničkih dela pre svega od Jevreja.

Nedavno obeležena godišnjica smrti velikog Jovana Dučića povod je za priču o vezi između pesnika i njegovog rodnog grada - Trebinja. Kulturni dnevnik predstavlja i nesvakidašnji festival murala održan u Rabatu, u prestonici Maroka.
 
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
 
Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Miloš Ačanski

broj komentara 0 pošalji komentar