Oko magazin: Erdogan, je l' Sarajevo gde je nekad bilo

Da li su izjave Bakira Izetbegovića na Erdoganovom mitingu u Zetri turčenje Bošnjaka ili samo pragmatična i očekivana reakcija u vreme uspona Turske?

Svakih sto godina Bog narodu pošalje čoveka koji će narodu vratiti veru, poručio je Bakir Izetbegović na predizbornom skupu Redžepa Tajipa Erdogana u Sarajevu. Bakir smatra da su i aktuelni turski predsednik i njegov otac Alija Izetbegović božji izaslanici koji su Turcima odnosno Bošnjacima poslati posle perioda kemalizma odnosno komunizma. Da li su ovakve izjave turčenje Bošnjaka ili samo pragmatična i očekivana reakcija u vreme uspona Turske? Je l' Sarajevo gde je nekad bilo proveravali smo na licu mesta?

Poslednja šansa da se Atina i Skoplje dogovore, tako grčki mediji najavljuju današnji sastanak u Njujorku. Naime, Metju Nimic dugogodišnji posrednik Ujedinjenih nacija danas će sa ministrima spoljnih poslova dve države pokušati da nađe, ono na šta se čeka 25 godina, kompromisno rešenje oko imena Makedonije. Da li je poslednji predlog Ilindenska Makedonija i najbliži da bude prihvaćen ili će na sto da se vrati neki od pet Nimicovih predloga.

broj komentara 0 pošalji komentar