Kulturni dnevnik

Grafički kolektiv, događaji, ličnosti i datumi koji su obeležili sedam decenija rada ove galerije - na izložbi "Otisak vremena - Fragmenti istorije". Kakva je budućnost Grafičkog kolektiva koji je primoran da se, zbog restitucije, iseli iz prostora koji koristi od 1949. godine?

Gost Kulturnog dnevnika je upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić. Izveštavamo sa 63. Sterijinog pozorja u Novom Sadu. U Gradskoj galeriji u Užicu je postavljena retrospektivna izložba Radomira Vergovića, akademskog slikara i vajara. U emisiji i o knjizi "Buđenje" Mire Popović, takmičenju na kojem su predstavnici evropskih nacionalnih stanica izabrali najuspešnije kompozicije savremenih autora, o prvoj retrospektivi rada Azedina Alaje u Muzeju dizajna u Londonu i drugim dešavanjima iz kulture.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednik Snežana Stamenković Jojić
realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar