Kulturni dnevnik

Povodom 14. Festivala evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "7 veličanstvenih", koji počinje 8. maja, gosti su Svetlana i Zoran Popović, direktori manifestacije.

Završeno je 63. Sterijino pozorje u Novom Sadu. Govorimo o nagradama, novim tendencijama u domaćoj i međunarodnoj produkciji, mladim piscima...

Otkrivamo teme i goste međunarodnog skupa "Beogradski kontrapunkt 2018 - Lične slike sveta u pokretu" koji okuplja značajne književnike i uticajne savremene umetnike iz različitih delova sveta.

Mešoviti hor RTS-a, na čelu sa Bojanom Suđićem, na evropskoj je turneji. Zabeležili smo nastup u Sen Galenu.

Vodimo vas u "Parobrod", na multimedijalnu izložbu "Umetnost kao rokenrol - rokenrol kao umetnost", koja problematizuje rok muziku kao kulturni fenomen.

U okviru izložbe "Odgovor, To sam ja" u galeriji "Zvono" predstavljeni su radovi Zlatka Vićentijevića i Ane Vrtačnik.

Vodimo vas i u Italiju na multimedijalnu izložbu o Modiljaniju, priređenu u kraljevskoj rezidenciji u Kazerti, blizu Napulja.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]