Ovo je Srbija

Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se svake godine 5. juna, u više od stotinu zemalja sveta. Na ovaj dan, Ujedinjene Nacije skreću pažnju na pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog rešavanja. Više u izveštajima dopisnika iz Čačka, Niša i Kruševca.

Zbog visokih temperatura u maju, u Vojvodini počinje žetva ječma - ranije nego što je uobičajeno. Kakav se prinos očekuje i da li će toplo vreme uticati na žetvu pšenice, proverava Simo Budimir.

Pred Priverednim sudom u Kragujevu zakazano je novo ročište o pokretanju stečaja u Fabrici stakla iz Paraćina. Događaj prate reporteri iz Dopisništva u Kragujevcu.

Na početku Drugog svetskog rata, Smederevsku tvrđavu potresla je snažna eksplozija. Ni danas nije poznato šta je uzrok nesreće koja je, kako se pretpostavlja, odnela nekoliko hiljada života. Više u priči Biljane Jović.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Gordana Petrović
Voditeljka:  Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]