Kulturni dnevnik

Drama Pet života pretužnog Milutina Milene Marković premijerno je izvedena na sceni Pozorišta Atelje 212. Rediteljka predstave je Aleksandra Milavić Dejvis.

Dodelom nagrada i predstavom Gledališča Koper i Kamern teatra 55, Grupa TNT - Alan Ford/Povratak otpisanih, u režiji Kokana Mladenovića, svečano je u Banja Luci zatvoren Teatar fest.

U vremenu modernih priča, introvertne književnosti i zaboravljenih revolucija, koje sve više postaju muzejski eksponati, dramski pisac Siniša Kovačević napisao je roman o Prvom svetskom ratu i prvim poratnim godinama.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo vam roman Godine vrana Siniše Kovačevića. Fakultet za medije i komunikacije i Istraživački centar za savremenu umetnost i digitalnu humanistiku organizovali su tokom vikenda naučnu konferenciju Nova povezivanja, čiji je problemski okvir mapiranje savremene srpske umetnosti.

U Vitra muzeju dizajna u Bazelu otvorena je izložba posvećena kulturi noćnih klubova, pod nazivom Noćna groznica.

Titom Andronikom Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Igora Vuka Torbice, 28. juna biće otvoren 5. Šekspir festival. Program festivala i ove godine čine savremene svetske produkcije Šekspirovih dela. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Nikita Milivojević, reditelj i osnivač festivala.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Marija Sredojević
Montaža: Branislav Popović

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]