Kulturni dnevnik

U Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić otvorena je izložba fotografija ''Fantastični Šangaj'', a publika je imala priliku da razgovara sa Danjan Čen, jednom od najpopularnijih kineskih književnica, autorkom ''Šangajske trilogije".

Gost Festivala evropskog dugometražnog dokumentarnog filma je Skot Barli koji je dan nakon svetske premijere u Šefildu predstavio film ''San ima svoju kuću''. Mladi britanski reditelj smatra se najperspektivnijim avangardnim filmskim autorom današnjice.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo ''Novosadske dnevnike 1991-2016'' istaknutog književnika Lasla Vegela.

Do 17. juna u Galeriji RTS-a može se posetiti izložba Mikana Aničića ''Dvorski portreti bez kralja'', a večeras je predstavljena monografija posvećena njegovom stvaralaštvu.

Gošća Kulturnog dnevnika je Aida Jokanović, povodom 10. jubilarnog izdanja Festivala ''Devet'' koji će od 15. do 23. juna u prostoru Stare Ciglane okupiti nekoliko stotina mladih stvaralaca iz svih devet umetničkih oblasti.

Urednik: Marko Rajković
Realizator: Marija Sredojević
Montažer: Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]