Jutarnji program

Do oktobra biće rešeno pitanje 16.990 kredita u švajcarskim francima, ali se još se ne zna kako, kaže generalni sekretar Udruženja banaka. Očekuje da će od druge polovine sledeće godine doći do korekcije kamata na kredite u evrima, ali ne jednokratno i dramatično. Mnogi će i ove godine zbog letovanja uzeti nov ili refinansirati stari kredit i dobiti još malo gotovine. Da li je to pametno i kako da sami procenimo šta je za nas najbolje, razgovaramo sa Ismailom Musabegovićem, profesorom na Bankarskoj akademiji.

Borba protiv sive ekonomije je označena kao strateški prioritet Vlade Srbije, na kome rade svi resori, finansijske i pravne institucije. Cilj je da se do 2020-te godine učešće sive ekonomije u BDP-u svede na 26 odsto, kako predvidja Akcioni plan. Ka tom cilju usmerena je i konferencija pod nazivom „Nelegalna trgovina i siva ekonomija - međunarodna i lokalna perspektiva", koju organizuje Američka privredna komora u Srbiji - AmCham. O merama za suzbijanje sive ekonomije i nelegalne trgovine govori Amaliju Pavić, zamenica izdršnog direktora Američke privredne komore u Srbiji.

Sa nama su najbolje mlade kuhinjske kalfe u Srbiji. To su učenici Ekonomskeo-trgovinske škole iz Kikinde. Da podsetimo oni su pobedili prošle nedelje u okviru naše akcije "Kuhinjski kalfa", u kojoj promovišemo mlade kuvare, ali i zdrave recepte, došli smo do finala.

Naša gošća je jedna od najpoznatijih pevačica domaće muzičke scene, Ana Štajdohar.

Urednici: Duško Nikolić, Vanjica Ratković

Voditelj: Dragana Kosjerina

broj komentara 0 pošalji komentar