Jutarnji program

Za više od sedam i po hiljada mesta u beogradskim vrtićima bilo je gotovo 19 i po hiljada zahteva. Konačne rang liste biće poznate krajem juna. Nekoliko predškolskih ustanova već je tražilo da se liste prošire, tako da se očekuje da će do kraja godine, ispod crte biti tri puta manje dece nego prošle. Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu je naš gost.

Najveći evropski događaj u oblasti preduzetničkog obrazovanja biće održan na nekoliko lokacija u Beogradu. Očekuje se prisustvo oko 500 gostiju iz cele Evrope na takmičenju najboljih učeničkih kompanija. Gosti Jutarnjeg programa tim povodom su Nemanja Glavinić, programski savetnik u organizaciji Dostignuća mladih i Nađa Ćirović, studentkinja i nekadašnja polaznica programa Učenička kompanija.

Kampanju Rak je izlečiv pokrenuli smo pre tačno pola godine, i za šest meseci emitovali više od 500 minuta programa posvećenih borbi protiv raka. Između ostalog organizovali smo akciju preventivnih pregleda na pokretnom mamografu koji je u martu bio ispred RTS-a, i 31. Beogradski maraton bio je posvećen borbi pritiv raka, zajedno sa kompanijom Delez organizovali smo humanitarnu aukciju slika, a u našu kampanju uključile su se i mnoge poznate ličnosti. Jun je mesec posvećen deci i mladima koji su pobedili rak. Neki od pobednika, koji su sada vršnjački edukatori, govorili su za RTS. Koleginice Ana Stamenković i Ivana Božović govore i o najnovijim terapijama u lečenju malignih bolesti.

Digitalizacija je nova tema naše svakodnevice i ona je jedan od prioriteta Vlade Srbije. Sve češće je srećemo u svakodnevnom životu, pput overe zdravstvenih knjižica, ali je proces digitalizacije u kulturi najviše napredovao ka postavljenom cilju. O digitalizaciji će se govoriti i naredna dva dana u Beogradu, na reginalnom skupu o filmskoji tv građi. O toj temi u Jutarnjem programu govore, Dejan Masliković, pomoćnik ministra kulture i informisanja, zadužen za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti i Vladimir Tomčić, direktor Filmskih novosti.

urednik emisije: Duško Nikolić; voditelj: Dušica Spasić

broj komentara 0 pošalji komentar