Jutarnji program

Pametni telefoni poslednje generacije više nisu prestiž, već nužda, ako želite lagodnije da živite i ne izlazite sa posla da platite račune ili kupite ono što vam treba.

Velike promene u vezi sa plaćanjem tek predstoje i banke će morati da dopuste i drugima da pružaju finansijske usluge. Ti drugi su tzv fintek kompanije, ali i tehnološki giganti kao što su Gugl, Epl, Fejsbuk i Amazon. Naš gost je gospodin Daniel Doderlein, izvršni direktor kompanije Auka koja je u aprilu napravila istraživanje u evropskim i našim bankama o tome da li će i kada prihvatiti tzv treća lica.

Danas će, posle 15 godina od zatvaranja zbog rekonstrukcije, svečano biti otvoren Narodni muzej u Beogradu. Otvaranje muzeja nezaobilazna je tema za razgovor sa zamenikom gradonačelnika Beograda, Goranom Vesićem, koji je ovog jutra došao u naš program sa još nekoliko lepih vesti, uoči sutrašnje sednice Skupštine grada.

Svako vreme stvara svoje heroje. U Srbiji ima puno mladih heroja koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe. Već ste imali priliku da na programima RTS-a upoznate neke od njih, pobednike trećeg nacionalnog konkursa "Youth Heroes" koji je pokrenula EXIT Fondacija u saradnji sa RTS-om i NIS-om. Danas vam predstavljamo Vuka Radovića, pobednika u oblasti nauka i obrazovanje, u kategoriji srednjoškolci i studenti.

Naši muzički gosti su članovi grupe benda Ničim izazvan - Bojan Gluvajić i Boris Bakalov.

urednik emisije: Duško Nikolić
voditelji: Dragana Kosjerina

broj komentara 0 pošalji komentar