Jutarnji program

Ako i ovo jutro podelite sa nama videćete i ovo:

Posle pauze, zbog kiše koja je ostavila posledice na prinos i kvalitet, žetva pšenice je nastavljena. I dok su ratari čije su njive pod pšenicom jedva čekali sunce, onima koji imaju kukuruz dobro je došla kiša. Kakvi su usevi i kakva je ova godina, razgovaramo sa Srđanom Milakarom, agrometeorologom RHMZ-a.

Godinu dana rada Vlade sa premijerkom Anom Brnabić obeležiće se u Subotici. Premijerka i ministri obići će više lokacija i na konferenciji za novinare govoriti o rezultatima i ciljevima za naredni period. To je centralna pregleda tema o kojima pišu dnevne novine.

Ko od danas registruje automobil bez tehničkog pregleda rizikuje da završi u zatvoru, od tri meseca do pet godina. Tolika je i kazna za učešće ili saučešće u krivičnom delu falsifikovanja isprave. Zatvorska kazna preti i vlasniku vozila, kao i vlasniku tehničkog pregleda. Ovo je možda i najdrastičnija novina Pravilnika o tehničkom pregledu vozila, a šta se još menja otkrićemo u razgovoru sa Nebojšom Arsovim, načelnikom Uprave saobraćajne policije

Dvanaest dečaka i njihov fudbalski trener još su zarobljeni u tajlandskoj pećini. Živi su i zdravi, a da bi izašli, moraće da nauče da rone ili da mesecima čekaju da se voda povuče. U akciji spasavanja učestvuju ekipe tajlandske mornarice i australijski i britanski ronioci. O tome, ali i pećinama u Srbiji, razgovaram sa članovima Gorske službe spasavanja koji izvlače ljude u speleo spasilačkim akcijama, Dušanom Starincem i geologom Milanom Rabrenovićem.

EXIT festival uskoro će otvoriti svoje kapije za još jedno nezaboravno festivalsko izdanje na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na glavnoj bini, od 12. do 15. jula, pred publikom zvanično najboljeg evropskog festivala, naći će se plejada legendarnih imena, hitmejkera i izvođača sa samih vrhova muzičkih top lista. Više o tome rećiće nam Teodora Miljković, ona je portparol EXIT festivala, a biće tu i Marko Luis koji će nam najaviti deo muzičkog programa svojom svirkom.

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a voditelj Dragana Kosjerina.

broj komentara 0 pošalji komentar