Kulturni dnevnik

Svetski kongres Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja IFTR koji je u Beogradu okupio pozorišne stvaraoce iz brojnih zemalja, posle pet dana predavanja, prezentacija, predstava i performansa, danas će biti svečano zatvoren na Filološkom fakultetu, uz prateće programe u Jugoslovenskoj kinoteci i Domu omladine Beograda.

Egzit festival, 18. po redu, otvoren je nastupom baletana Sergeja Polunjina uz pratnju atraktivnog Almazian simfoni gudačkog orkestra. Egzit će trajati do 15. jula, a nastupiće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grejs Džons, Dejvid Geta, Martin Geriks, Frenč Montana, Zigi Marli i mnogi drugi.

U okviru BELEF-a večeras će u bašti SKC-a nastupiti Lena Kovačević. Publici će se predstaviti pesmama sa polednja tri albuma koji su žanrovski sasvim različiti, ali i tradicionalnim pesmama sa Kosova i Metohije.

U Muzeju nauke i tehnike otvara se izložba "Čuvari vremena - zaboravljeno industrijsko nasleđe" autora Rifata Kulenovića, muzejskog savetnika i Ade Vlajić, kustoskinje muzeja. Na izložbi su predstavljene fotografije sa terenskog istraživanja materijalnih ostataka starih industrija i tehnoloških procesa razvijanih na teritoriji Srbije tokom 19. i početkom 20. veka.

Aristofanov malo poznat komad "Pluto" u režiji Nikite Milivojevića biće premijerno prikazan večeras u Atini, u Epidaurusu, mestu koje je za ljude iz sveta teatra možda najsvetije i najuzbudljivije, pred oko 12 000 gledalaca.

Gost Kulturnog dnevnika je reditelj i profesor Aleksandar Dunđerović.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]