Putin i Tramp, od hakera do tvitera

Da li je sastanak sa Putinom u Helsinkiju zaista bio najlakši deo Trampove evropske turneje na kojoj je razgovarao sa partnerima u NATO i posetio Veliku Britaniju

Američki predsednik poslednjih nedelja kao da je okrenuo svetsku politiku naglavačke. Sreo se sa liderom Severne Koreje i nije štedeo komplimente na njegov račun, kritikovao je decenijske saveznike u NATO paktu tražeći da ubuduće članstvo plaćaju više, slao je kontroverzne poruke britanskoj javnosti o tome kako vidi „bregzit" i tamošnje rukovodstvo i poručio da će mu susret sa predsednikom Rusije verovatno biti najprijatniji deo turneje.

Vladimir Putin u Helsinku dolazi dan po završetku Svetskog prvenstva u fudbalu koje je održano u Rusiji i u svetu ocenjeno kao veliki državni uspeh. Ali i pod salvom novih optužbi da se Rusija mešala u predsedničke izbore u SAD 2016. godine i da njeni agenti podmeću smrtonosni otrov bivšim saradnicima u Velikoj Britaniji.

Da li je Tramp iskoristio ovaj susret da se otrese optužbi da je „ruski čovek" u Beloj kući, da li ga je Putin ubedio da je vreme da se odnosi ugreju, a sankcije Rusiji skinu? O kojim važnim temama su razgovarali, da li se najavljuju ozbiljne promene u odnosima u svetu i kakav uticaj sve to ima na region Zapadnog Balkana?

O tome u specijalnoj emisiji RTS-a „Putin i Tramp, od hakera do tvitera" govore:

Ljiljana Smajlović, komentatorka „Nedeljnika"
Aleksandra Joksimović, Centar za spoljnu politiku
Andrej Ivanji, urednik u nedeljniku „Vreme".

Emisiju vodi Zoran Stanojević.

broj komentara 0 pošalji komentar