Jutarnji program

Lep osmeh, beli zdravi zubi nisu samo odraz lepote već i zdravlja. Iako zubi tamne sa godinama taj proces mogu ubrzati kafa, čaj, crno vino.

Zbog pigmenta koji sadrže, mogu oštetiti zaštitni sloj i promeniti boju zuba. Beljenje zuba u estetskoj stomatologiji postaje sve popularnije. Danas su nam dostupna različita hemijsaka sredstva koje možemo i sami koristiti, ali treba biti oprezan da ne dođe do oštećenja zaštitnog sloja. Bitno je da se ova procedua radi po uputstvima, a svakako je najbolje da izbeljivanje radi stručnjak. Gošća Jutarnjeg programa je dr Tatjana Savić Stanković, sa Klinike za bolesti zuba Stomatološkog fakulteta.

Sve češće vesti o utapanju, i to uglavnom mladih, jasno su upozorenje da nismo dovoljno svesni opasnosti koja preti na kupalištima. Zabava se lako pretvori u nesreću, čak i na obezbeđenim plažama. Podizanje svesti kupača jedini je način da se spreče nesreće, poručuju nadležni. Gost Jutarnjeg programa je Miodrag Jović, korodinator spasilačke službe na Adi ciganliji u Beogradu.

Najmanje 100 osoba stradalo je u kiši i nevremenu koje je prethodnih dana zahvatilo zapadni deo Japana, a više od šest miliona je evakuisano saopštile su japanske vlasti. Umesto žalopojki i apela za pomoć, videli smo dobro organizovanu civilnu zaštitu i ljude koji nisu u panici. Očigledno, Japanci su dobro savladali lekcije o ponašanju u kriznim situacijama. O japanskoj kulturi i filozofiji življenja, razgovaramo sa Draganom Milenkovićem, dobrim poznavaocem Japana, dugogodišnjim dopisnikom Tanjuga iz Tokija.

Nakon 230 godina od svog nastanka, Mocartova opera "Don Đovani" biće izvedena 28. i 29. jula u Kombank dvorani. Okupljeni oko Da Pontovog zapleta o strasti osveti, prkosu i kazni, časti i poniženju, članove Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", predvodiće maestro Gregori Bukalter, dirigent iz Metropoliten opere iz Njujorka. On je gost Jutarnjeg programa.

Urednik emisije: Duško Nikolić
Voditelj: Dalibor Žarić

broj komentara 0 pošalji komentar