Uz nas se raste

Od 28. aprila 2018. na Prvom programu RTS-a pod sloganom "Uz nas se raste" Redakcija školskog programa počinje sa emitovanjem novih 12 epizoda serija: "Uprirodise" i "Šarlo vas vodi"

Uprirodise: Taraške rode - U ravnici pored Tise, selo roda nalazi se...

Dvnaesta i istovremeno poslednja epizoda druge sezone dečijeg ekološkog televizijskog serijala Uprirodise pod nazivom Taraške rode nas vodi u Taraš.

Taraš je selo u Banatskoj ravnici posebno po tome jer u njemu postoji najbrojnija kolonija roda u Panonskoj ravnici. Glavna junakinja serijala Sunčica dolazi u Taraš kako bi istražila taj fenomen. Tu susreće jednu taraški predusretljivu rodu koja će nam reći sve što treba da znamo o rodama ali i o Tarašu.

Dečiji serijal Uprirodise je nastao u produkciji Zanatsko Filmske Zajednice.

Šarlo vas vodi: Velika Britanija

Šarlo je krenuo sa decom u Veliku Britaniju da pronađe Pol Makartnija kako bi zajedno napravili "Pesmu za svu decu sveta".

Dok su deca na traci znamenitosti i uče o glavnom gradu, običajima, jeziku, kulturi i drugim znamenitostima ove zemlje, Šarlo na obali Temze pokušava da smisli pesmu. Da li je uspeo da napravi koncert i kako je sve to izgledalo , pogledajte u ovoj epizodi.

Autor serijala za decu Šarlo vas vodi je Nermin Ahmetović, produkcija Art beat centar.

broj komentara 0 pošalji komentar