Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika Aleksandar Gatalica jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Povod novi roman "Poslednji argonaut".

Na jubilarnom 25. Festivalu evropskog filma Palić 2018, predstavljeno je više od stotinu ostvarenja. Poslednjeg dana festivala najboljim autorima dodeljene su nagrade. Galerija 12 Hub, osmišljena kao centar posvećen razvoju intermedijske umetnosti i performansa, koja od 2016. nema svoj fizički prostor, u Domu omladine organizovala je izložbu "Beogradska performans art scena - jedan uvid". Posthumno u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine otvorena je izložba "Radovi 2003-2012." Dušana Junačkova. U Kulturnom dnevniku predstavljamo roman Jicaka Bar Josefa "Sećanje na ljubav". Grejson Peri vodi vas kroz Letnju izložbu Kraljevske akademije u Londonu. U Barseloni je otvorena izložba o Gali - muzi Salvadora Dalija.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednice: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]