Jutarnji program

Prema novom Zakonu o Trnsfuziološkoj službi, krv više neće moći da se daje pojedinčno ili grupno na akcijama u firmama i ustnovama. Krv će se sada prikupljati samo u organizovanim akcijama u saradnji sa Crvenim krstom, po striktno utvrđenom kalendaru. Šta se još menja novim zakonom i kako će ubuduće funkcionisati transfuziološka služba?

Šta će se graditi, a šta popravljati u vašem gradu odlučujete sami, pitanje je samo kako ćete biti pitani, referendumom, anketom ili na neki treći način. O tome šta su, posle izmene Zakona o lokalnoj samoupravi, rekli gradonačelnici i predsednici opština, razgovaram sa Branislavom Milićem, stručnjakom u švajcarskom projektu "Reforma poreza na imovinu".

Napredak jedne zemlje danas se meri, pre svega, inovacijama u proizvodnji, primenom nauke, digitalizacijom. To je ono što pokreće i velike kompanije da zadovolje zahteve krajnjih korisnika koji traže alternative u proizvodima i uslugama. O tim pokretačima razvoja koji
vuku napred, govorimo u narednim minutima, a naš gost je dr Nedeljko Milosavljević, direktor Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu.

Tačno za sedam dana počinje festival ljubavi - LOVEFEST. U Vrnjačku Banju stiže više od sto izvođača, među kojima i neke od najpoznatijih svetskih zvezda. Posetioci, takođe, stižu sa svih strana sveta. Šta ih sve čeka tamo i zašto je ovaj festival tako popularan, reći će nam Katarina Vlasak, PR Lovefesta.

Festival "Prva harmonika Srbije" koji se održava u Jagodini, godinama unazad promoviše harmoniku, ali i pruža šansu mladim ljudima koji vredno vežbaju da pokažu svoje umeće. U organizaciji škole harmonike, sutra na letnjoj pozornici u Jagodini održaće se 18. festival "Prva harmonika Srbije", a više o tome rećiće nam Bojan Nešić, osnivač ovog takmičenja.

Urednik emisije: Duško Nikolić
Voditelj: Irina Đorđić

broj komentara 0 pošalji komentar