Jutarnji program

Ako i ovo jutro podelite sa nama videćete i ovo:

- Pred nama su pravi letnji dani, sunčani i vreli. Visoke temperature ne prijaju bolesnima, a nije lako ni zdravima, pa ni deci. Iako se svima savetuje oprez za vreme velikih vrućina, najviše računa treba povesti o najmlađima. Deca ne mogu da se aklimatizuju kao odrasli, a ne mogu toliko ni da se znoje. Naša gošća je dr Snežana Rsovac, specijalista pedijatrije i načelnca pedijatrijske i neonatalne intenzivne nege u Tiršovoj.

- Ona ne spada u žitarice, lako se gaji, ima odličnu cenu, ali pošto nema glutena, veoma je zdrava i tražena - govorimo o heljdi. To je biljka koja je poslednjih godina sve popularnija u Srbiji, a ipak i dalje nepoznanica za mnoge. Naš gost je prof. dr Đorđe Glamočlija.

- Vodimo vas na prvu fijakerijadu u Kutlovo, šumadijsko selu u blizini Knića, gde su se ljubitelji konja okupili na ranču "Parče raja".

- Srbija je i dalje zemlja košarke, a za budućnost ne treba da brinemo. U nedelju je juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Letoniji, pobedom u finalu nad domaćom selekcijom od 99:90. Zapravo smo odbranili titulu prvaka Evrope samo sa generacijom godinu dana mlađom. Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je centar Srbije Marko Pecarski, uz kojeg se u idealnoj petorci našao i Filip Petrušev. I baš njih dvojica biće naši gosti

- Finale 56. Međunarodnog festivala "Prva harmonika Srbije - Sokobanja 2018", jednog od najstarijih i najpoznatijih muzičkih festivala u Srbiji, održaće se od 9. do 11. avgusta u Sokobanji. Tim povodom naši gosti su Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanja, koja je organizator festivala, i Miloš Teofilović iz Vrčina, Prva harmonika Srbije 2015. godine.

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a voditelj Dragana Kosjerina!

broj komentara 0 pošalji komentar