Ovo je Srbija

Radio-televizija Srbije obeležava 60 godina od osnivanja. Najstarija medijska kuća u regionu ima i najrazgranatiju dopisničku mrežu.

Svakog radnog dana zaposleni iz 24 dopisništva prati puls Srbije, pružajući informacije o dnevnim događajima, životnim problemima i kulturnim dešavanjima. Vesti iz prve ruke u kriznim situacijama, slike koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, poziv da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U vršačkim vinogradima počela je berba ranih sorti. Ove godine, berba je počela znatno ranije. Iz Vršca se javlja Maša Ivkov.

Još traje sanaciija štete od nevremena u kraljevačkom kraju. Obilne padavine, proteklog meseca, uzrokovale su izlivanje bujičnih potoka i planinskih rečica i pokrenule nekoliko klizišta. Izveštava Nemanja Jakovljević.

Američki arheolozi i profesori sa Univerziteta u Pitsburgu nastavljaju arheološka istraživanja na neolitskim lokalitetima Grivcu i Kusovcu, selima nadomak Knića - u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Kragujevac. Sa njima je bila Bojana Delibašić iz kragujevačkog dopsiništva.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Vesna Manojlović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]