Jutarnji program

Šest godina nakon što je u Institutu CERN u Švajcarskoj, otkriven Higsov bozon, naučnici tvrde da su došli do još jednog prelomnog otkrića - knačno je utvrdjeno na koji se način raspada Higsov bozon! Kome je to važnio i šta će novo otkriće značiti za budućnost nauke, i običnog čoveka, reći će nam prof. dr Petar Adžić, predsednik Komisije Republike Srbije za saradnju sa CERN-om.

Svečanom akademijom u Kombank dvorani, u Beogradu, u ponedeljak 3. septembra, počinju Dani Srpske u Srbiji. Reč je o, već tradicionalnoj manifestaciji, tokom koje će brojni učesnici predstaviti Republiku Srpsku kroz njenu privredu, prosvetu, nauku, kulturu, umetnost, sport...., jačajući i na taj način veze unutar jednog naroda koji živi u dve države. Više o sradanji, jačanju veza i samom sadržaju manifestacije saznaćemo od Mladjena Cicovića, direktora Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

Predstojećeg vikenda na stazi Ušće u Beogradu biće održana, legendarna kružna auto trka "Nagrada Beograda - Ušće 2018". Trku organizuju Auto-moto savez Srbije, Sportski auto i karting savez Srbije, Sportski auto-moto savez Beograda. Gosti Jutarnjeg programa su dva učesnika trke, Dušan Borković i Marko Tomanović, i Staniša Lazarac, jedan od organizatora.

Zvucima gitare završavamo današnju emisiju. U gostima nam je gitarista Nemanja Bogunović, a neposredan povod za razgovor je nedavno objavljena zbirka autorskih kompozicija za gitaru.

Urednik emisije: Duško Nikolić
Voditelj: Dušica Spasić

broj komentara 0 pošalji komentar