Ovo je Srbija

Nivo vode na Vlasinskom jezeru je čak 7 metara ispod uobičajenog. Da li će i kada biti nastavljena gradnja vodosistema Selova, na koji se čeka više od trideset godina? Sa ovog vodosistema bi se, osim meštana Topličkog okruga, snabdevali pijaćom vodom i meštani Niša, Aleksinca i drugih gradova opština tog dela Srbije.

Opština Vlasotince počela je sa velikim infrastrukturnim radovima. Poplave i velike padavine, pre devet meseci, pokrenule su klizišta koja su oštetila mostove i puteve. Obnavlja se sprovodi uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja i opštine. Vrednost je oko 45 miliona dinara.

Posle nekoliko meseci nedoumica u vezi sa prodajom poljoprivrednih proizvoda na kućnom pragu (iako je uredba stupila na snagu još 1. januara), u Pirotu je organizovana obuka poljoprivrednih proizvođača za primenu te uredbe.

Agronom iz Mačve Obrad Stanić pre 15 godina, posle stečaja zadruge, ostao je bez posla.  Prekvalifikovao su u tesara i počeo da radi za građevinske firme u Rusiji. Prešao je na stotine hiljada kilometara, učestvovao u gradnji velelepnih objekata, među kojima i rezidencije predsednika Putina.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović
Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija  

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]