Oko magazin: Srbija na „kineskom Davosu"

Delegacija Srbije završila je posetu Kini. Poslednjeg dana otvoren je tzv. letnji Davos u kineskom gradu Tjenđinu, a to je bila prilika za bilateralne susrete i sastanke sa kineskim kompanijama koje su zainteresovane da ulažu u Srbiju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se susreo i sa premijerom NR Kine Li Kećangom. Tema je bila - kako da Srbija postane deo Četvrte industrijske revolucije.

U emisiji pogledajte i priču o finskim školama. Naime, bez testova i gotovo bez domaćih zadataka finski đaci dođu do srednje škole. Deca na takmičenjima često postižu najbolje rezultate. Pogledajte koliko je srpski nastavnik daleko od finskog i kako se dve zemlje spremaju za budućnost reformišući obrazovni sistem.

U Oko magazinu pogledajte i priču o srpskim sportistima sa invaliditetom, koji su u sportu našli svoj razlog za život, a zemlji danas donose medalje sa svetskih takmičenja.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]