Ovo je Srbija

Narednog meseca u Leskovcu će biti otvorene dve nove fabrike,jedna "Jurina", druga britanske kompanije "Delfi" - fabrika kablova Aptiv pakard. Turski "Džinsi" proširuje proizvodnju. Iako nameravaju da zaposle 3.500 ljudi, pitanje je da li će doći do radnika koji su im najpotrebniji. Prilog priprema Svetlana Panić Conić.

U šabačkom kraju rane sorta kukuruza su dobro radile, ali je otkupna cena niska. Šta još muči mačvanske poljoprivrednike, iz priloga Nenada Tomaševića.

U Zrenjaninu počinje obuka anketara za popis poljoprivrednog zemljišta. Zašto je značajno da se taj popis uradi i ko će sve od toga imati koristi?

Nijedan od 500 objekata u Parku prirode Stara planina nije legalizovan, iako su neki vlasnici više puta podnosili zahteve i dokumentaciju. Šta je moguće rešenje, iz priloga Branislava Jovičića.

U toku su prva iskopavanja na lokalitetu Svinjarička Čuka u blizini Caričinog grada. Prvi rezultati ozbiljno dovode u pitanje datiranje najstarijih naseobina na tom području. O ostalim, značajnim artefaktima sa tog nalazišta izvestiće Danijela Kocić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Dane Ilić
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija  

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]