Jutarnji program

U naredne dve nedelje biće potpisan ugovor sa kompanijom „El Dahra“. Privatizaciju PKB-a Ministarstvo privrede ocenilo je kao veliku stvar, ne samo za zaposlene u toj kompaniji, već i za državu. O velikom snabdevaču Beograda govoriće Goran Vesić, zamenikom gradonačelnika.

Srbija je prva zemlja u centralnoj i istočnoj Evropi koja je uspostavila Državni Oracle Cloud – modernu i sigurnu platformu elektronske uprave za pružanje efikasnih usluga građanima, privredi i državi i zaštitu privatnosti podataka. Kako će izgledati primena u praksi, govore gosti Jutarnjeg programa doc. dr Mihailo Jovanović, direktor kancelarije Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, i Vladimir Knežević, regionalni direktor Oracle-a.

Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg Davosa, zimskog stecišta svetskih političara, bankara i ekonomista, bili su bitkoin – prva kriptovaluta, i blokčejn tehnologija koja ga je omogućila. Govori se da je ova novina u svetu IT-a „revolucionarna tehnologija koja je sve učinila mogućim“. Predviđa se da će i blokčejn, baš kao internet, dodatno promeniti naš
život, tako da ga istražuju naročito banke, ali i vlade mnogih država. Istražuju ga i proizviđači video-igara, industrije sa najvećom ekspanzijom na svetu. Iz tog ugla ćemo pokušati da približimo, mnogima verovatno, nepoznate termine, procese i kretanje u digitalnom svetu. Gosti Jutarnjeg programa su Strahinja Cvetković i Nikola Milošević iz "mooneta.io".

Proširićemo naše znanje o otrovima i najvećim trovačima u prirodi. Kako ih prepoznati i kako se od njih zaštititi. Sve otrove na jednom mestu priredila je gošća Jutarnjeg programa dr Ana Paunović, viši kustos Prirodnjačkog muzeja.

Muzičko-scenskim spektaklom Opera na vodi večeras će biti obeleženo 150 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu. Koncert će biti održan na Savskoj promenadi u okviru Beograda na vodi, pod vedrim nebom. Ulaz je besplatan. Sve ostalo reći će nam gošća Jutarnjeg programa, mecosopran Jadranka Jovanović, jedna od učesnica spektakla.

 

Urednik emisije: Duško Nikolić
Voditelj: Verica Bradić

broj komentara 0 pošalji komentar