Ovo je Srbija

Osnovna škola u Brezni najstarija je u Moravičkom okrugu, radi još od 1842. godine. Pohađa je dvadeset pet učenika, a trudom zaposlenih i meštana uslovi rada i boravka u školi dosta su popravljeni. Akcijom roditelja, zaposlenih u školi i drugih meštana, na nekoliko donatorskih skupova prikupljena su sredstva za adaptaciju.

U toku su radovi na potpunoj rekonstrukciji puta od Ćuprije do Senja i manastira Ravanice, građenog pre trideset godina. Radove na 6,7 kilometra puta sa 140 miliona dinara finansira država.

Poljoprivredna savetodavna stručna služba Kragujevac obezbedila je 15 agrometeoroloških stanica, za sedam opština Šumadijskog okruga. Podaci, dobijeni sa stanica, doprineće povećanju proizvodnje i smanjenju upotrebe pesticida.

U Velikom Gradištu održana je treća Međunarodna likovna kolonija "Artefakt" na kojoj su učestvovali umetnici iz dvanaest zemalja. Organizatori kolonije su Udruženje likovnih stvaralaca "Đura Jakšić" iz Požarevca i opština Veliko Gradište, za koju je ova kolonija značajna i zbog promocije turizma.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije:  Vesna Manojlović i Ljiljana Ivanović 

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]