Jutarnji program

O predstojećoj grejnoj sezoni, spremnosti sistema, snabdevenosti energentima i energetskoj efikasnosti, govori ministar energetike u Vladi Srbije, Aleksandar Antić.

Efikasna javna uprava je jedan od najvažnijih ciljeva svake države i preduslov za uspostavljanje širokog poverenja građana u državu i njene institucije. Gotovo svakodnevno smo u prilici da se uverimo koliko je javna uprava efikasna, spremna da odgovori zahtevima građana i privatnog sektora. Otuda i postoji stalna potreba unapređenja ove oblasti, a odnedavno se o njoj brine i Nacionalna akademija za javnu upravu. Gost Jutarnjeg programa je Dražen Maravić, v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu.

Prva sedmica u oktobru se, već tradicionalno, širom sveta obeležava kao Dečija nedelja, da sa skrene pažnja javnosti na prava i potrebe dece, negovanje dečijeg stvaralaštva, ali i na važnost pokretanja različitih akcija koje će doprineti poboljšanju položaja dece u svetu. To je misija i Fondacije SOS Dečija sela Srbija, čija direktorka, Vesna Jokanović Mraković, je gošća Jutarnjeg programa.

Gosti Beograda i Srbije proteklih dana su novinari ruskih medija. Upoznavanje sa našom kulturom, tradicijom, i turitičkom ponudom završavaju danas. O utiscima koje nose odavde govoriće oko pola devet.

Jedna od najboljih mladih čelistkinja Srbije, Mina Zakić, održaće večeras koncert u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus, u Beogradu. Minu smo upoznali pre više od deset godina, kada je ne velika vrata otišla u Moskvu na studije violončela. Mina je gost Jutarnjeg programa.

urednik emisije: Duško Nikolić
voditelj: Irina Đorđić

broj komentara 0 pošalji komentar