Oko: Vučić-Putin u četiri oka

Sastanak u najsloženijem trenutku

Dvojica predsednika -Srbije i Rusije do sada su se susrela 13 puta. Današnji, za Aleksandra Vučića je sastanak u jednom od najznačajnijih trenutaka poslednjih godina. U Kremlju, najpre u četiti oka,a potom i sa dve delegacije, meriće se svaka reč i svaki politički potez, imajući u vidu složenu situaciju u zemlji i našem regionu.

Teme razgovora biće, pre svega, odnosi Beograda i Prištine, incident u Gazivodama i koja su to rešenja za eventualno razgraničenje. Od predsednika Vučića saznali smo da će da traži konkretnu pomoć od Vladimira Putina, ali i da će razgovarati o mogućnosti većih investicija Rusije u Srbiji.

O odnosima Rusije i Srbije, konkretnoj podršci i mogućem učestvovanju u dijalogu Beograda i Prištine, stanju u regionu nakon referenduma u Makedoniji i uoči izbora u BiH i novim investicijama iz Moskve, razgovaramo u Oku.

Gosti su: glavna i odgovoran urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić, bivši diplomata Vladislav Jovanović i saradnik u Centru za spoljnu politiku Dragan Đukanović.

Iz Moskve, sa sastanka dvojice predsednika, izveštava novinar Bojan Brkić.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]