Jutarnji program

Turizam u Srbiji je u usponu. To potvrđuju i podaci da je Srbiju prošle godine posetilo tri miliona i 100 hiljada turista što je povećanje od 12 odsto. Rast broja stranaca još je veći, čak 17 odsto.

Više od polovine poseti Beograd što govori da je naš glavni grad lider srpskog turizma. Samo je u avgustu 26 odsto više turista posetilo Beograd u odnosu na isti period prošle godine. Rezultati mogu da budu i bolji. To je ocenjeno na jučeršnjem regionalnom skupu u Beogradu, a kako će biti unapređena ponuda domaćim i stranim turistima, govori Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograd, jedan od učesnika.

Salon automobila u Parizu je u toku, ali bez nekih velikih imena automobilske industrije jer smatraju da je ovakav vid reklamiranja prevaziđen. Da li se i kupovina automobila preselila na internet, šta se nudi na salonu i kakve su cene, reći će nam Dragan Milutinović, koji se upravo vratio iz Pariza.

Uskoro počinjemo emitovanje našeg novog sitkoma - "Jutro će promeniti sve"! Glavni junaci, a možemo reći i TV heroji, su savremeni mladi ljudi i njihove životne priče. TV serija startuje 8. oktobra na Prvom programu, od ponedeljka do četvrtka. O jutrima koja će promeniti razgovaram sa Milicom Tomović rediteljkom i Aleksandrom Milić autorkom prateće izložbe.

Diplomska predstava studenata Akademije umetnosti u klasi profesora Milana Neškovića i Andreja Šepetkovskog, "Galeb", po romanu Antona Pavloviča Čehova, na Festivalu Teatralny Koufar u Minsku u Belorusiji osvojila je tri nagrade. Nagrada za najbolju režiju pripala je profesoru Milanu Neškoviću, a nagrađeni su i glumci Miloš Lazarov i Gordana Đokić koji su naši gosti.

Sa nama ovog jutra i gospodin Jang Hao Ping direktor Odeljenja za spoljne poslove i direktor Kancelarije za poslove u inostranstvu u Narodnoj vladi provincije Henan, ujedno i direktor Narodne Asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama, a čućemo i naše mališane u čijim domovima su drugari iz Kine. Naša gošća koja će nam pomoći da bolje razumemo naše goste je Marina Pop-Cenić osnivač i zamenica predsednika udruženja "Društvo Daleki istok".

urednici emisije: Zorana Živadinović, Duško Nikolić
voditelj: Dušica Spasić

broj komentara 0 pošalji komentar