Ovo je Srbija

Novi pravilnik za auto-škole u Srbiji na snagu stupa 25. oktobra. Koje novine donosi, da li su auto-škole spremne za primenu novih pravila i šta kažu budući vozači, proveravaju dopisnici iz Kruševca i Užica.

Meštani vranjskog naselje Cerenac 15 godina piju vodu sa jedne česme u dvorištu. Nijedna od nekoliko stambenih zgrada nema vodu za piće. Zbog čega je tako i kada će problem biti rešen istražuje Danica Mirić.

U Petrovcu na Mlavi završena je deonica puta između Kamenova i Zabrđa. Važna je za meštane sedam sela, jer će brže stizati do Požarevca, ali i do svojih njiva i mlinova. Izveštava Aleksandra Marković.

Međunarodna sajamska manifestacija "Lorist" u okviru koje se održavaju sajmovi lova, robolova, turizma, ekologije i sporta počela je na Novosadskom sajmu. "Lorist" je decenijama jedna od najvažnijih manifestacija tog tipa u Srbiji, a ove godine predstaviće se oko 450 izlagača iz dvadeset zemalja. Više u priči Milana Srdića.

Tokom rada na arheološkom nalazištu na Rudniku, otkriven je objekat za koji stručnjaci veruju da je u srednjem veku korišćen kao vinski podrum. Izveštava Silvija Pašajlić iz Čačka.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Vesna Manojlović
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

ovo_je_srbija

 

broj komentara 0 pošalji komentar