Oko ekonomije: Zeleno svetlo za veće plate i penzije

Dogovor MMF i Vlade od 2019. godine

Od iduće godine veće plate za zaposlene u javnom sektoru i manji porezi za privredu. To je dogovor koji je delegacija  MMF-a postigla sa Vladom nakon prve revizije savetodavnog aranžmana koji je potpisan u julu. Penzije će biti veće od osam do 13  odsto, a zaposleni u javnom sektoru moraju da sačekaju kraj ovog meseca kako bi saznali koliki procenat povećanja da očekuju i kada.

U međuvremnu, progonoze su da će srpska ekonomija rasti oko 4 procenta, da se smanjuje javni dug, raste zaposlenost i investicije. Ukidaju se i poreska opterećenja za privredu.

O tim merama, ali i sa kojim reformama se kasni, da li i Srbiji preti nova kriza na koju upozorava MMF, teme su Oka ekonomije.

Gosti su: ministar finansija Siniša Mali, šef delegacije MMF-a Džejms Ruf, predsednik Saveta guvernera NBS i dekan FEFA Nebojša Savić i glavni ekonomista Svetske banke Lazar Šestović.

Emisiju uređuje i vodi Vesna Damjanić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 04. okt 2018, 14:44) - pera [neregistrovani]

dokle....

To bi bilo tacno da su cene ostale tamo gde su bile...Ovako na sva poskupljenja ovo u stvari izgleda kao da je sve ostalo isto...Igrate se sa narodom...Isto kao i za natalitet...povecas jednokratno koliko dajes za rodjenje deteta a smanjis trudinicko...i ovako i onako budzet je u plusu sve dok narodu ne prekipi...

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]