Kulturni dnevnik

"Vrat od stakla" - premijerno u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. O predstavi govore reditelj Jagoš Marković i glumica Jelisaveta Seka Sablić. Reč je o praizvedbi komada Biljane Srbljanović.

Gost Kulturnog dnevnika je pijanista Bojan Zulfikarpašić, jedan od najznačajnijih džez umetnika evropske scene, koji će zajedno sa francuskim saksofonistom Batistom Erbenom zatvoriti ovogodišnji Beogradski festival saksofona. Narodno pozorište u Prištini premijerom predstave "Ženidba" obeležava 70 godina rada. U Kruševačkom pozorištu - nova predstava, "Animals" Uglješe Šajtinca u režiji Snežane Trišić. Reč kritike - Bijenale arhitekture u Veneciji. U Kulturnom dnevniku i o koncertu Nikolaja Luganskog, knjizi "Filozofija i terapija" Nade Blagojević, o Međunarodnom kongresu "Održiva arhitektura-energetska efikasnost" i o ostalim dešavanjima važnim za ovdašnju kulturnu scenu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednik Snežana Stamenković Jojić
montažer Branislav Popović
realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar