Kulturni dnevnik

Povodom obeležavanja sedam decenija postojanja, Fakultet dramskih umetnosti odlučio je da prvi put u istoriji ove institucije dodeli dva počasna doktorata, tim povodom gost Kulturnog dnevnika, jedan od dobitnika scenograf Miodrag Tabački.

U Domu omladine Beograda ekskluzivno koncert jednog od najvažnijih evropskih džez umetnika, Duška Gojkovića. Premijerom Gogoljeve "Ženidbe" u Domu kulture u Gračanici Prištinsko Narodno pozorište, sa sedištem u Gračanici, obeležilo je 7 decenija postojanja. U Jugoslovenskoj kinoteci počinje 27. Međunarodni festival etnološkog filma. U galeriji Haos izložba skulptorskih radova "Nulla dies sine linea" Velimira Velje Vukićevića, koja otkriva raznovrsnost promišljanja linije kroz različite likovne izraze. Vodimo vas u Kraljevsku akademiju u Londonu, gde je u toku izložba posvećena Okeaniji. U svojom drugom projektu za bečki Burg, beogradski reditelj Miloš Lolić je na scenu u Akademi-teatru postavio tekst francuskog dramatičara Bernard-Mari Koltesa "Borba crnca i pasa".

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar