Ovo je Srbija

Nemački Lidl otvara prodavnice na šesnaest lokacija u Srbiji. Osim u Beogradu, prodajna mesta su još i Bor, Zrenjanin, Kragujevac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Smederevo, Sombor, Subotica, Užice i Šabac.

Pirot, Dimitrovgrad, Leskovac, Merošina, Vlasotince, Surdulica i Blace će kroz razvojni program Evropske unije "EU pro" dobiti oko 100.000 evra, za projekte koji su im odobreni i koji treba da unaprede njihove lokalne sredine kako bi bile privlačne za investitore. U šta će novac uložiti lokalna samouprava Dimitrovgrada?

Reka Blatašnica koja protiče kroz Blace i uliva se u Rasinu a zatim u jezero Ćelije, pretvorena je u kanal kanalizacionih i otpadnih voda. Svi pokušaji da se ovaj višedecenijski problem reši do danas nisu uspeli.

Kuća stara 7.000 godina otkrivena je nedaleko od Vršca. A na arheološkom lokalitetu Anine kod Lajkovca završena je konzervacija rimske vile iz 4. veka, na čijem imanju je skladišteno žito za vojsku.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku
Urednici emisije:
  Vesna Manojlović i Gordana Petrović
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva:
 Gordana Jakovljević


broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]