Oko magazin: Na straži pored Prizrena i predsedništva BiH

O novoj, kontroverznoj pesmi Beogradskog sindikata i novom talasu hrvatske buke i besa posle izbora u Bosni i Hercegovini

Balašević je poručivao ne lomite mi bagrenje, Nele je pevao o prstu na obaraču i kletvi u zraku, Bregović je napisao Kosovsku, na albanskom. Kosovo nije i dobro je što nije tema samo epskih pesama već i popularne muzike a poslednji se na tu temu oglasio: Beogradski sindikat. Pitaju: Zar je bitno da li sam sa Metohije ili Dorćola i poručuju: Dogodine u Prizrenu. O novoj, kontroverznoj pesmi Beogradskog sindikata i svim starim pesmama o Kosovu.

Bosanac koji će razbiti Bosnu i Hercegovinu, Treća Komšićeva pobeda nad Hrvatima, Komšić 3, povratak titoista - samo su neki od naslova u štampi koji artikulišu hrvatsku buku i bes zbog izbora Željka Komšića, glasovima Bošnjaka za hrvatskog člana predsedništva. Da li to Bosna i Hercegovina postaje dvonacionalna država, koji su dalji potezi bh. Hrvata i da li Dodik paradoksalno postaje i njihov najbolji predstavnik u Sarajevu? O svemu tome u Zagrebu smo razgovarali sa najuticajnijim intelektualcem nacionalne provencijencije među hercegovačkim Hrvatima Ninom Raspudićem.

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 16. okt 2018, 14:45) - anonymous [neregistrovani]

Kontroverzna pesma ?

Ne razumem zasto je pesma "Dogodine u Prizrenu" kontroverzna kada nema nicega kontroverznog u toj pesmi gde se spominju srpski manastiri, kultura, obicaji i srpska vekovna teritorija koja je trenutno pod okupacijom.

Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]