Ovo je Srbija

Turski proizvođač tekstila "Džinsi" proširio je proizvodnju i preuzeo pogon bivše fabrike "Sintetika". Koliko će radnika dobiti posao i ima li dovoljno stručnjaka za novu proizvodnju, iz priloga Svetlane Panić Conić.

Zrenjanin se pridružio gradovima koji uvažavaju probleme i potrebe slepih i slabovidih i u Narodnoj biblioteci otvorio "zvučni kutak". Izveštava Mile Novaković.

Istočna Srbija poznata je po selima gastarbajtera u kojima se ne štedi na izgradnji ograda i velepnih vila u koje vlasnici, u najboljem slučaju, dođu jedanput godišnje. U jednom od tih sela bila je Aleksandra Marković.

Najstarija škola u kosjerićkom kraju otvorena je 1845. u Subjelu. Sadašnja školska zgrada stara je skoro devet decenija, njeni đaci bili su i Sreten i Liza Marić, knez Aleksa Popović... Iako je već deceniju bez đaka, turistički poslenici odlučili su da je ponovo ožive. Kako - u reportaži Slavice Jovanović.

Crvena Zvezda prvi put u Vranju! U 14 časova, na "Jumkovom" terenu, počinje utakmica protiv domaćeg Dinama. O atmosferi pre i tokom meča izveštava Danijela Manić Stojiljković.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Ljiljana Ivanović 

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]